Producenci
Promocje
SWANSON Koenzym Q10 60 mg (120 kaps.)
SWANSON Koenzym Q10 60 mg (120 kaps.)

85,30 zł

Cena regularna: 93,79 zł

szt.
Polityka prywatności (RODO)

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO BIOSPORTY.PL

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2023


I. Wstęp

  1. Niniejsza Polityka Prywatności RODO (Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)) określa zasady gromadzenia, przetwarzania i ochrony danych osobowych Klientów sklepu internetowego BIOSPORTY.PL, prowadzonego przez firmę BIOSPORTY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ.
  2. Administratorem danych osobowych jest BIOSPORTY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, z siedzibą przy ul. Tokarzewskiego 2, 91-842 Łódź., NIP: 7262702149
  3. Dane osobowe Klientów mogą być ujawniane następującym kategoriom odbiorców:
    1. podwykonawcom zapewniającym wsparcie techniczne Sprzedawcy w prowadzeniu i utrzymaniu, a także rozwoju Sklepu
    2. podmiotom, którym przekazanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia prawidłowej realizacji usług za pośrednictwem Sklepu, zgodnie z żądaniem konkretnego Użytkownika
  4. Dane osobowe Użytkowników mogą być przekazywane przez Sprzedawcę poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) w ramach korzystania przez Sprzedawcę z usług podwykonawców wskazanych w pkt. 3.

II. Zakres przetwarzania danych

  1. Sklep internetowy gromadzi i przetwarza dane osobowe Klientów w celu realizacji zamówień oraz dostarczania informacji handlowych.
  2. Dane zbierane mogą obejmować m.in. imię, nazwisko, adres e-mail, adres zamieszkania, numer telefonu, dane płatnicze.
  3. Dane są przetwarzane w zakresie niezbędnym do realizacji zamówień, świadczenia usług oraz w celach marketingowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

III. Cel przetwarzania danych

  1. Celem przetwarzania danych Kupującego przez Sprzedawcę, podanych przez Kupującego w związku z zakupami w Sklepie, jest realizacja zamówień. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest:
    - umowa sprzedaży lub działania podejmowane na żądanie Kupującego, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
    - ciążący na Sprzedawcy obowiązek prawny związany z rachunkowością (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) oraz
    - prawnie uzasadniony interes Sprzedawcy, polegający na przetwarzaniu danych w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

IV. Podstawy prawne przetwarzania danych

  1. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie:
    • Konieczności realizacji umowy,
    • Wyrażonej zgody Klienta,
    • Wypełnienia obowiązków prawnych administratora,
    • Legitimnego interesu administratora.
    • Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

V. Udostępnianie danych osobowych

  1. Dane osobowe Klientów mogą być udostępniane dostawcom realizującym dropshipping oraz podmiotom obsługującym płatności.
  2. W przypadku naruszenia prawa, dane mogą być udostępnione organom ścigania.

VI. Bezpieczeństwo danych

  1. Sklep podejmuje wszelkie niezbędne środki w celu ochrony danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem, utratą czy zmianą.
  2. W przypadku wykrycia naruszenia bezpieczeństwa danych, Klient zostanie poinformowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

VII. Prawa Klienta

  1. Klient ma prawo dostępu do swoich danych, ich poprawiania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  2. Klient ma prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

VIII. Zmiany w Polityce Prywatności

  1. Firma zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.
  2. Zmiany wchodzą w życie po opublikowaniu na stronie sklepu internetowego.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl
Sklep internetowy Shoper.pl